Tocrop biedt bodemverbeteraars aan om de veerkracht van uw bodems te helpen verbeteren en zijn de perfecte aanvulling op penergetische en bio-energetische producten, zodat ze ten volle kunnen worden benut in een evenwichtige en verrijkte bodem..

Azomiet

Zeer rijk aan mineralen (de naam komt van “mineralen van A tot Z”), het brengt niet alleen klei, maar ook meer dan 70 verschillende mineralen om uw bodems te verrijken en te voorkomen dat u ze in chemische vorm mee te nemen.Het is een gesteente van vulkanische oorsprong, afkomstig uit een steengroeve in Utah in de VS, die wordt gepresenteerd in de vorm van kleine steentjes van 2,5 mm die worden verspreid met de meststof distributeur. Zij zullen mengen met de bodem en zal:

  • het klei-humuscomplex te stabiliseren en te verrijken
  • een “boost” geven aan de groei van uw planten
  • erosie verminderen
  • verdichting beperken
  • de infiltratie van regenwater verbeteren

Wij bieden het aan in big bags van een ton en in zakken van 20 kilo.

Zeoliet

Zeoliet is een van de gesteenten met de hoogste bekende kationische uitwisselingscapaciteit, wat betekent dat het kwetsbare bodems, zand en hellende grond snel stabiliseert. Het heeft een groot watervasthoudend vermogen, waardoor het een nuttig hulpmiddel is om de bodem beter bestand te maken tegen klimaatverandering. Door zijn structuur kristalliseert het ook zware metalen en verontreinigende stoffen, zodat het vaak in zwembaden wordt gebruikt om water te zuiveren. Het wordt ook gebruikt door wijnbouwers die veel koper gebruiken, door landbouwers die zuiveringsslib verspreiden, om de diffuse verontreiniging door deze elementen te verminderen.Het wordt geleverd in de vorm van poeder (oplosbaar in landbouw- en wijnbouwspuiten), of in de vorm van kiezelsteentjes van 4 mm die met een kunstmeststrooier worden verspreid.

Het staat toe:

de bodems te verbeteren, met name hun stabiliteit en waterretentie
zuiveren gebieden die vervuild kunnen zijn door de toevoeging van andere elementen
de structuur van de bodem te verbeteren door de afdekking in leemgronden te verminderen
Wij bieden het aan in poedervorm of in kleine steentjes van 4 mm, in grote zakken van een ton of in zakken van 15 kg.

Het is ook verkrijgbaar in 2,5 mm, vooral in zakken van 15 kilo voor plaatselijke verspreiding, omdat het de neiging heeft te veel stof te doen opwaaien wanneer het met een kunstmeststrooier wordt verspreid.

BioCertificaat Zeoliet

Groene klei

Groene klei is een zeer fijn groen poeder dat wordt gebruikt om een fysieke barrière te creëren op bepaalde bomen en tuinbouwgewassen, omdat het de neiging heeft het plantenweefsel te versterken en het minder gevoelig te maken voor bijvoorbeeld klimatologische risico’s, insecten en bepaalde schimmels. Het lost probleemloos op in een sproeier. Het kan ook worden gebruikt ter bestrijding van aftopping in slibrijke bodems of tegen zandige winden die jonge zaailingen op zandige bodems beschadigen.

Het is verkrijgbaar in big bags van een ton en in zakken van 19 kilo.

 

Om gratis teruggebeld te worden  

Om te bestellen: [email protected]
Voor technische vragen: [email protected]