Visie

Een indiaanse legende vertelt dat er op een dag een grote brand uitbrak in een bos. Alle dieren keken machteloos toe terwijl dit desolate schouwspel zich ontvouwde. Alleen, een kolibrie was uitgeput en ging heen en weer tussen de rivier en het vuur om druppelsgewijs water op het vuur los te laten. Op een gegeven moment reageert het gordeldier op de kolibrie:
“Wat ben je aan het doen? Je kunt het vuur niet blussen met je druppels! ». De kolibrie antwoordde: “Ik weet het. Maar ik doe mijn deel.

Met onze producten en de voordelen die ze met zich meebrengen, doen wij en onze klanten ook ons deel voor de wereld van morgen. We helpen de armoede op het platteland te verminderen, de vernietiging van het milieu tegen te gaan, fysieke pijn, verspilling van natuurlijke hulpbronnen, gezondheidsproblemen bij boeren en tuiniers en vervuiling te voorkomen. We dragen bij aan het verbeteren van het welzijn van dieren, bodems, planten en mensen.

Missie

Ons doel is om met nieuwe en innovatieve biologische producten een betere levenskwaliteit en een hoge toegevoegde waarde te creëren en zo bij te dragen aan de bescherming van het milieu en de gezondheid.

Bedrijf

Tocrop is een Luxemburgse SARL Simplifiée die eind november 2017 werd opgericht door Philippe Benoit Durey. Vestigingsnummer: RCSL B219394. BTW-nummer: LU29798715.
Op 4 juni 2018 treedt mevrouw Riona Drangsfeldt toe tot het bedrijf.
Op 1 december 2019 is mevrouw Eniko Szucs toegetreden tot het bedrijf.
Tocrop beoefent gelijke beloning voor mannen en vrouwen.
We ontwikkelen een netwerk van klanten en distributeurs in ons gebied, we trainen en ondersteunen hen, we organiseren “Velddagen”, evenals promotiewerk om het nut en het economische belang van Penergetic, Aquakat, Svitec, Rayguard en Bio-Energy producten onder de aandacht te brengen.
Onze magazijnen en voorraden van producten bevinden zich in Luxemburg bij Transalliance, www.transalliance.eu, wat ons een betrouwbare en snelle meerlandenlogistiek oplevert. Klanten worden per sms op de hoogte gebracht en kunnen zo de ontvangst van hun bestellingen zo goed mogelijk in hun agenda organiseren. We gebruiken biologisch afbreekbare kartonnen dozen, met QR-code, en biologisch afbreekbare scotchtape. In 2021 zullen onze tassen ook biologisch afbreekbaar zijn en zal onze koolstofuitstoot volledig gecompenseerd worden om een 100% milieulogistiek te bekomen.

Model boerderij

De heer Benoit Durey runt sinds 1998 een modelboerderij van 180 ha in de regio Centre in Frankrijk, die op verzoek kan worden bezocht. Onze boerderij werd in april 2018 bekroond met de departementale prijs in het “Concours des Territoires” voor boerderijen die de biodiversiteit bevorderen.

ESR

Het bedrijf geeft 1% van zijn omzet aan NGO’s die een beter en verantwoordelijker leven bevorderen, zoals:

  • Clean the Ocean: het reinigt plastic verspilling van oceanen
  • SOS Sahel: het helpt woestijnvorming en migraties in de Sahelgebieden te bestrijden
  • The theresia foundation : Namibische weeskinderen helpen om een ​​toekomst te hebben
  • The 2nd Chance foundation: mensen helpen opnieuw op te starten in het leven
  • De klant kan selecteren welke NGO hij wil ondersteunen bij zijn aankoop

Tocrop is uitgenodigd de Europe Nexus Forum 2018 bij te wonen, www.nexusglobal.org in Rotterdam, 24-26 April 2018.

Koolstofbalans

Tocrop heeft al een partnerschapsprogramma met de NGO Graine de Vie. Tegen 2021 willen we al onze koolstofemissies in evenwicht brengen en een gecertificeerd “Koolstofneutraal” en “Kunststofneutraal” bedrijf worden.

 

Lijst van distributeurs

Distributors Nederland
Distributors België
Distributors Luxemburg
Distributors Frankrijk